Ročište zakazano za 22. januar

Bez autora
Dec 25 2012

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra investments, na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP faktoringa, ponovo je odloženo za 22. januar naredne godine. Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju biznismena Dragana Brkovića, odloženo je uz saglasnost obje stranke. Prethodno ročište je odloženo zbog opravdanog izostanka punomoćnika dužnika, Ranka Grbavca. Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra investments duguje 1,57 miliona eura. Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra prošle godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura. Uvođenje stečaja traženo je i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horajzon Lodžistik /Horizon Logistic/ i Vektra aviejšn /Aviation/.

Ročište zakazano za 22. januarRočište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra investments, na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP faktoringa, ponovo je odloženo za 22. januar naredne godine.

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju biznismena Dragana Brkovića, odloženo je uz saglasnost obje stranke.

Prethodno ročište je odloženo zbog opravdanog izostanka punomoćnika dužnika, Ranka Grbavca.

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra investments duguje 1,57 miliona eura.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra prošle godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura. Uvođenje stečaja traženo je i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horajzon Lodžistik /Horizon Logistic/ i Vektra aviejšn /Aviation/.

Privredni sud je 20. decembra uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro. Sud je na osnovu pažljive ocjene i navedenih dokaza i rezultata cijelog postupka utvrdio da je podnijeti predlog za uvođenje stečaja osnovan, zbog duga od 20,9 miliona eura. Sud je krajem marta uveo stečaj u Vektru Montenegro, ali je Apelacioni sud mjesec kasnije poništio to rješenje.

U podgoričkom Privrednom sudu se, na zahtjev OTP faktoringa, vodi postupak za uvođenje stečaja u Vektra Boku, zbog duga od oko 40 miliona eura. Ročište, koje je na zahtjev predstavnika hercegnovske kompanije više puta odlagano, trebalo bi da bude održano sjutra. Punomoćnik kompanije, Ranko Grbavac, tvrdi da je napravljen sanacioni plan i program, koji podrazumijeva izmirenje obaveza prema CKB i drugim povjeriocima.

Za sjutra je zakazano i ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra aviejšn.

Privredni sud u Bijelom Polju uveo je krajem maja stečaj u Vektru Jakić, takođe na zahtjev OTP banke. Stečaj je uveden zbog neizmirivanja kredita od 73,6 miliona EUR, koji je banka odoborila Vektri Montenegro, a gdje je Vektra Jakić bila žirant.

Stečaj je krajem jula uveden i u Horajzon Lodžistik, zbog duga od 2,56 miliona EUR i kompaniju Vektra voda, koja duguje 3,25 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik